VERZEKERINGSWERELD – Ensur gaat Tech

Projectmanagement- en consultancybedrijf Ensur helpt verzekeraars te transformeren. Nu ook met insurtech. Drie jaar geleden startte Ensur met vijf partners. Vandaag is het team uitgegroeid tot meer dan 20 mensen. Pieter Oversteyns vervoegde het team begin dit jaar en trekt de nieuwe activiteit EnsurTech.

“Heel veel start-ups zijn bereid om hun ervaringen en ideeën te delen.”

Pieter Oversteyns, EnsurTech lead

Ensur begeleidt verzekeraars bij verandering. Wat mag ik daaronder verstaan? Is daar altijd IT mee gemoeid?

Pieter Oversteyns: “Ensur is als bedrijf drie jaar geleden opgericht door vijf partners. Hun doel was om advies te verlenen aan Belgische verzekeraars en grote business-transformaties te begeleiden. In die trajecten kan er een nieuwe IT-nood opduiken, maar dat hoeft niet. De focus ligt op de business. Inhoudelijk helpen we de business richting geven, sturen we het veranderingsprogramma op focus en prioriteiten. We maken ook processen efficiënter, leaner. Telkens maken we de requirements zichtbaar over wat er moet veranderen en begeleiden we tot het eindresultaat. Dat doen we vanuit onze twee sterktes, inhoudelijke kennis over verzekeringen, en anderzijds projectmanagementervaring. Als er nieuwe IT nodig is, leggen we ook daar de noden vast en geven die door aan het interne IT- departement van de verzekeraar, of aan de externe partner waarmee wordt samengewerkt. We begeleiden dan ook tot de oplevering van het eindresultaat.”

Je vervoegde begin dit jaar het Ensur-team. Kun je iets vertellen over jouw achtergrond?

Pieter Oversteyns: “Ik heb meer dan 20 jaar bij Accenture gewerkt, telkens op projecten binnen de financiële sector, vaak voor banken in binnen- en buitenland, maar de jongste tien jaar hoofdzakelijk bij verzekeraars. Daar begeleidde ik de laatste jaren hetzelfde soort projecten waar ook Ensur aan werkt, meestal in Niet-leven, maar ook in Leven. Mijn focus is daarbij steeds meer op nieuwe technologie komen te liggen, om pijnpunten aan te pakken. Zoals data-analyse bijvoorbeeld, waar de centrale vraag is hoe data kunnen gebruikt worden om resultaten te verbeteren, bijvoorbeeld via cross- en up-selling, een beter klanteninzicht, detectie van fraude… Maar het ging ook over roboticaoplossingen, het inzetten van slimme technologie om voorspelbaar werk te automatiseren. In de markt wordt dat soort disrupterende technologieën nu volop opgepikt door start-ups. En dat is precies wat we nu met EnsurTech ook willen doen, nieuwe technologie gebruiken om initiatieven te (helpen) ontwikkelen die op een vernieuwende wijze op klantennoden inspelen. Het was al van in het begin de bedoeling van Ensur om naast projectmanagement en consultancy ook een platform te bouwen dat ervoor zou kunnen zorgen dat de sector positief gebruik kan maken van de kansen die er zijn. We geloven zeer sterk in insurtech.”

Lees het volledige artikel in de verzekeringswereld

bron: De Verzekeringswereld – editie mei 2017

2018-11-09T16:24:54+00:00